søndag 2. oktober 2011

Informasjon Villmarksløpet i Troms




Villmarksløpet i Troms starter fredag den 17 februar kl. 10.00 på Råvatn skytebane i Målselv, og har målgang på Sappen i Nordreisa. Løpet er på ca 20 mil i høgfjellsterreng og det kreves for kjøreren gode friluftslivskunnskaper og erfaringer for å gjennomføre.

Løpet har som mål å nå alle grupper hundekjørere, alt fra 1-spann til større spann. Det konkurreres i en klasse og det er førstemann(kvinne) til mål som vinner, uansett om du har gått på ski med en hund eller har kjørt 14 hunder med slede over fjellet. Antall hunder i mål er lik antall hunder fra start (lov å ha hund på slede i mål ). Ingen sjekkppunkt.

Fellesstarten fra stor parkeringsplass etter Elveløp-metoden, d.v.s. hundene på bilen uten sokker og sele og slede/pulk uten linesett stående fastspent i bil eller annet sikringsmiddel.

Løypa blir som gps spor og tegnet inn på kart. Vi bruker endel eksisterende scooterløyper, men endel blir kjørt opp 1-2 ganger med scooter før løpet. Kritiske partier blir merket ekstra, ellers ingen merking. Det vurderes om bruk av orienteringsbrikke med poster underveis som kjøreren skal innom.

Løpet er ikke terminfestet og løpet gjennomføres på eget ansvar. Videre informasjon angående sikkerhet og obligatorisk utstyr kommer. Veterinærtjeneste jobber vi med i forhold til start, vakttelefon, og ved ankomst Sappen.

Løpet i 2012 arrrangeres av Nordreisa Hundekjørerlag og Tromsø og Omegn trekkhundklubb. Arrangementet skal gjøres så enkelt som mulig, med minimal hjelp av funksjonærer og andre underveis i løpet. Målet er at kjøreren skal klare seg sjøl fra start til mål og disponere i forhold til føre, vær, spannstørrelse, orientering og hviletid.

Reglement og krav til utstyr kommer seinere.

Mat og overnattingspakke på Sappen leirskole og feriesenter til en hyggelig pris vi kommer tilbake til. Forhåpentligvis kan det bli felles middag og avslutning på lørdagskvelden.

Alle detaljer er ikke klare ennå, men målet med å gjøre løpet så enkelt og feltmessig som mulig tilsier at det ikke er rom for mange regler og ordninger.

Påmeldingsfrist 1.11. og nærmere opplysninger til: gwgeirwang63@gmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar